Volt egy király

 2015.12.24. 21:30

Nem tudom, volt-e már szó róla. még kiskoromban olvastam A világ és az Ember vagy valami hasonló horderejű címmel büszkélkedő könyvben, persze a büszkélkedés csak szóvirág. Mindig elég szimbolikusnak tartottam, és mivel most már a fél életemen áthúzódik ez a történet, az is.

Elküldte az embereit, akik a világ minden részén adatokat gyűjtöttek, ezek aztán egyre rövidebb összefoglalóba kerültek, de mindig eggyel rövidebb kellett, hogy legyen idő elolvasni, Talán a végső változat az volt, hogy a világ megismerhetetlen, mindenesetre gyakran eszembe jutnak ezek a rövidülő összefoglalók.

Most kezdek egy új füzetet. Képzeljem azt, hogy a királyé. Dobjuk ki az egész hóbelevancot, döntött a király, és azt a megdöbbent adatgyűjtői se kétlik, hogy a fenti időspirálból nehéz kitörni. A vadi új füzetbe egy idézetet másol bele elsónek: birkákról szól.

Jó másfél kilométeren át lapály, birka rágta gyep...

almost a mile of flat sheep-bitten turf

Akinek nem tetszik,,, de kinek ne tetszene a király ötlete, mégis, ha valakinek baja van vele, annak a kellően rövid összefoglalói elférnek a másfél kilométernyi birka mellett.

Címkék: birka Idézet Emlék Idő Gyerekkor

süti beállítások módosítása